Hybris Entertainment

Ägare och ordförande

Hybris Entertainment grundades 2020 med idén att skapa genrefilm för en internationell publik. Hybris har distribution in-house och har med det säkrat att alla bolagets produktioner når en internationell publik.

Annas huvudsakliga fokus i bolaget är det strategiska och företagsekonomi som inkluderar ekonomi, marknad, juridik och tech.

Ett starkt team

Tillsammans med de tre andra grundarna som alla har lång erfarenhet från film, TV och filmdistribution är ägarkvartetten en stark setup för Hybris. Under 2021 initierade grundarna en process för att ta in kapital till bolaget.

Corona Depression

Hybris första långfilm. Den hade premiär i december 2020 och kan ses på digitala kanaler över hela världen.

Corona Depression är den första svenskproducerade filmen att visas på Amazon Prime Video. Dessutom har filmen en Triple F-Rating vilket ges till där kvinnor varit manusförfattare, regissör och huvudrollsinnehavare.

Filmen var för Hybris ett experiment för att testa teamet och affärsidéen innan grundarna fattade beslut om att bilda ett bolag tillsammans.

Experimentet Corona Depression

Kvartettens experimentet som resulterade i Corona Depression var att på extremt kort tid och utan budget skapa en långfilm som når en internationell publik. Sagt och gjort:

  • Manus skrevs på tre dagar i juli 2020.

  • Inspelningen gjordes under sommarens tre hetaste dagar i Stockholm i augusti 2020.

  • Filmen hade premiär internationellt på flertalet digitala kanaler i december 2020.

Att Hybris lyckade under det hårda pressen är ett resultat av passion, professionalism och ett team som drar nytta av varandras kompetenser. Dessutom kan det vara så att Hybris satte världsrekord på att få ut en långfilm från idé till tittare på sex månader.

Nästa film: "One of Us"

I juni 2021 färdigställde vi vår nästa film - thrillern One of Us. Den beräknas ha världspremiär i oktober 2021.